Gorgon Dergisi, 8. sayısı ile yeniden sizlerle
Bu sayıda sizlerin karşısına birbirinden güzel altı yazı ve bir söyleşi ile çıkıyoruz.
Bizans Tarihi alanında hatırı sayılır bir üne sahip olan Radi Dikici, bu sayıda da kendine has üslubuyla “Bizans’ın Altın Çağı I” yazısıyla dergimize konuk oldu.
İnsanlık Tarihi bölümümüzde “Bir Hint Destanı: Saragarhi Savaşı” yazısına yer verdik. Tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bu destansı mücadelenin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
Araştırma bölümümüz “1920’li Yıllarda Türk Toplumunda Görülen İntihar Vakalarının Dönemin Belirli Dergilerine Yansımaları” adlı yazı ile başlıyor. Yazıda dönemin intihar vakalarının çeşitli disiplinlerde uzman olan dergi yazarları tarafından ele alınışı tarihsel bağlamda irdeleniyor.
İncelemelere yer verdiğimiz bu bölümde edebiyattan kopmadan okuyacağınız bir edebi inceleme var. “Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde Modernleşme Sancısı” adlı yazı ile yazar, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kültleşmiş eserini dönemin modernleşme süreçleri ile birlikte eser özelinde değerlendiriyor. Ardından gelen film incelemesi ise Bilimkurgu üzerine. Yazar “Türk Sinemasında İlk Bilimkurgu Denemeleri: Superman (1978) ve Süpermen Dönüyor (1979) Filmlerinin Karşılaştırmalı İncelemesi” adlı yazısında Amerikan sineması uyarlamalarımızın Bilimkurgu minvalinde nasıl gerçekleştiğini “Süpermen” filmleri üzerinden karşılaştırıyor.
Kültür bölümümüze geldiğimizde, Gorgon Dergisi ile bütünleşen ve çok sevilen Bilimkurgu Öykü serisi “İşgal” beşinci bölümü ile bu sayıda yeniden sizlerle.
Kültür bölümümüzü Gorgon Dergisi için bir ilk niteliği taşıyan söyleşi kısmı ile noktalıyoruz. Dr. Alp Aracı’nın yeni çıkan “Metamorfoz Günlükleri Göbeklitepe’den Bizans’a” adlı kitabı için kendisi ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Bu söyleşi ile e-dergi sayılarımızda artık söyleşi ve röportajlara da yer vereceğimizin müjdesini böylece vermiş olalım.
Gorgon Okuyun
Gorgonsuz Kalmayın!
Keyifli okumalar dileriz
Gorgon Dergisi